CroTours

Hoteli - Hosteli - Vile s bazenom - Pansioni - Apartmani - Sobe - Agroturizam - Kampovi - Turističke agencije

Pronađi smještaj snova ▪ Nema provizije, direktni kontakt s vlasnikom

Preporučamo

Pansion Sanader

Pansion Sanader

Berlin - Njemačka
Vila Anka

Vila Anka

Slano - Dubrovnik
Apartmani Glušac

Apartmani Glušac

Podgora, Makarska rivijera
Vila Ankora apartmani

Vila Ankora apartmani

Omiš - Srednja Dalmacija

Regija - Šibenik - Dalmacija i otoci

Šibenik, Brodarica, Grebaštica, Kaprije, Kornati, Murter, Pirovac, Primošten, Rogoznica, Skradin, Tisno, Vodice - Tribunj, Zlarin, Žut

Šibenik, najstariji samorodni hrvatski grad na Jadranu, sa svojih 51,553 (2001.) stanovnika nalazi se u najzaštićenijoj prirodnoj luci, posred istočne obale Jadranskog mora, na ušću rijeke Krke, vjerojatno na mjestu gdje su neki od prvih doseljenih Hrvata ugledali more. Prvi se put spominje 1066. (darovnica kralja Petra Krešimira IV). Nakon hrvatskih vladara (i hrvatsko-ugarskih) i povremene vladavine Venecije, u 15. stoljeću dolazi pod gotovo 400-godišnju vlast Venecije, a iz tog razdoblja potječe i najznačajniji kulturno-povijesni spomenik Šibenika - poznata šibenska katedrala sv. Jakova, građena u 15. i 16. stoljeću. 1797. Šibenik ulazi u sastav Habsburške monarhije (uz kratkotrajnu vlast Francuske u vrijeme Napoleona) sve do 1918.

Danas je Šibenik glavni grad, kulturno-prosvjetno, administrativno i gospodarsko središte Šibensko-kninske županije.

Od 1960. godine redovito se održava Međunarodni dječji festival (počinje krajem lipnja i traje 2 tjedna), najveći kulturni događaj u Šibeniku, koji okuplja plesne, dramske, likovne i druge umjetnike i društva iz cijeloga svijeta. Turizam ima sve veću važnost. Grad Šibenik ima izuzetno značajan prometni položaj, dobre veze omogućuju izravne komunikacije. Okosnica je Jadranska turistička cesta s odvojcima do Drniša (32 km) i Knina (56 km) te dalje u unutrašnjost Hrvatske. U lipnju 2004, dovršetkom nekoliko dionica auto-ceste Zagreb-Split, Šibenik je povezan sa Zagrebom auto-cestom. Značajna je prometnica i željeznička pruga koja vodi prema Zagrebu i Splitu. Zračni se promet odvija preko zračne luke Split (50 km od Šibenika) i zračne luke Zadar (70 km od Šibenika).

Brodarica je značajno turističko mjesto šibenske rivijere, udaljeno svega 6 km od grada Šibenika. Stanovništvo je tradicionalno vezano za obližnji otok Krapanj. Brodaricu nastanjuju uglavnom Krapljani koji su se doseljavali s istoimenog otoka i ovdje, na obali, nadomak administrativnog sjedišta županije Šibenika, započeli s gradnjom privatnih kuća i apartmana u svrhu razvoja turizma. Mjesto se odlikuje atraktivnim uvalama i blizinom brojnih manjih otoka, te nacionalnih parkova Kornati (18 naut. milja) i Krka (15 km). Brodarica je u blizini većih kulturno - povijesnih središta: Split 75 km, Zadar 77 km i Trogir 54 km. Ponuda privatnog smještaja u Brodarici je vrlo bogata i raznolika, a odlike su kvaliteta smještaja, blizina, odnosno udaljenost od mora. Za večernje izlaske Brodarica nudi posjet brojnim restoranima, konobama, a samo 3 km od Brodarice nalazi se hotelsko naselje Solaris s caffe barovima i disco klubovima.

Otok Krapanj je najniži naseljeni otok Sredozemlja. Udaljen je od kopna Brodarice 280 m. Površina mu je 0,38 km2, a najveća nadmorska visina 1,50 m. Nadaleko je poznata tradicija otočana u spužvarstvu i ribarstvu. Pažnju privlači franjevački samostan u kojem se nalazi muzej s originalnim primjercima spužvi, amfora, koralja kao i stalna izložba slika Ambroza Testena.

Grebaštica je manje turističko naselje koje se nalazi u uvali Grebaštica, 15 km južnije od grada Šibenika i u blizini poznatijeg turističkog odredišta Primoštena. Uvala je zaštićena sa sjevera poluotokom Vela oštrica, a s juga kopnom i otočićem Tmara. Pored velikog izbora smještaja u privatnim vilama i apartmanima, mjesta nude i vrlo bogatu gastronomsku ponudu, kako domaćih autohtonih specijaliteta, tako i jela za manje zahtjevne goste u nekoliko restorana. Na raspolaganju su i dućani za opskrbu namirnicama te nekoliko barova uz plažu s terasama u kojima se možete zabaviti do kasnih noćnih sati.

Sponzorirani linkovi

Apartmani Margita Visković, Hvar

Apartmani Margita Visković, Hvar

Apartmani Daška otok Krk - Njivice, Kvarner

Apartmani Daška otok Krk - Njivice, Kvarner

Kuća dida Martina - Rizvan City - Lika Velebit

Kuća dida Martina - Rizvan City - Lika Velebit

Apartman Dolce Vita Zavala - otok Hvar, Dalmacija

Apartman Dolce Vita Zavala - otok Hvar, Dalmacija

Apartmani Bašaca - Otok Pag

Apartmani Bašaca - Otok Pag

Apartmani i sobe Domančić - Grad Hvar

Apartmani i sobe Domančić - Grad Hvar

Kastell Apartmani, Rab  - Lopar

Kastell Apartmani, Rab - Lopar

Hotel Rebro Zagreb

Hotel Rebro Zagreb

Planer putovanja

EuroAve - Karta Europe - Plan putovanja -

www.euroave.com/hr/di...

E-Mail Marketing

Izrada i slanje newslettera - Učinkovito - Povoljno - već od 139,00 kn

www.extramarketing.net

Knjigovodstveni ured

Računovodstvo, bilance, porezno savjetovanje - Zagreb 01/4664-812

www.kontograf.hr