CroTours

Hoteli - Hosteli - Vile s bazenom - Pansioni - Apartmani - Sobe - Agroturizam - Kampovi - Turističke agencije

Pronađi smještaj snova ▪ Nema provizije, direktni kontakt s vlasnikom

Preporučamo

Pansion Sanader

Pansion Sanader

Berlin - Njemačka
Vila Anka

Vila Anka

Slano - Dubrovnik
Apartmani Glušac

Apartmani Glušac

Podgora, Makarska rivijera
Vila Ankora apartmani

Vila Ankora apartmani

Omiš - Srednja Dalmacija

Regija - Rijeka - Kvarner Gorski kotar

Rijeka, Opatija, Ika, Ičići, Lovran, Mošćenička Draga, Kraljevica, Crikvenica, Novi Vinodolski, otoci Krk, Cres, Lošinj, Rab, Gorski kotar -

Kvarnerski zaljev ili Hrvatsko Primorje, danas pripada Primorsko goranskoj županiji, i zajedno s Gorskim kotarom u zaleđu i otocima Krk, Cres, Lošinj i Rab, smješten je na sjeverozapadu Hrvatske. Glavno administrativno središte je grad Rijeka.

Rijeka je glavno križište jadranskoga turističkog prometa, koji iz srednje Europe ide prema srednjem i južnom Jadranu. Važno je križište cestovnih i magistralnih prometnica koje vezu sa zaleđem održavaju preko Gorskoga kotara, gdje je dinarska barijera široka samo 40-50 km. Cestovne prometnice od Rijeke vode prema Istri i slovenskoj granici na sjeveru, prema gradovima i unutrašnjosti zemlje na sjeveroistoku, te prema južnim dijelovima primorja i dalje Dalmacije. Grad je značajno željezničko središte, a zračna luka "Rijeka" nalazi se na otoku Krku. Turistička slika grada Rijeke određena je njezinim zemljopisnim položajem. Prilazi gradu su izuzetno atraktivni, i sa zapada i s istoka, a najatraktivniji je pogled na Rijeku pri dolasku brodom. Položaj upotpunjuju prirodne i kulturnospomenične vrijednosti, mediteranska klima, te bliža i dalja primorska planinska okolica primorsko-goranskog područja.

Opatijska rivijera kojoj osim Opatije pripadaju obalna mjesta Lovran, Ika, Ičići, Matulji, Moščenićka Draga i Volosko s preko 2000 sunčanih sati na godinu razvila se u zadnjih 160 godina u vodeću turističku destinaciju u Hrvatskoj. Predivna priroda, stare austro-ugarske vile i brojna šetališta, već od sredine 19. stoljeća, kada se bilježe počeci razvoja turizma, pružaju izvrstan odabir za ljetovanje isto tako i zimovanje. Razlog su relativno blage vručine u ljetnim mjesecima, prosječna temperatura je 25 C, dok su zimske temperature u prosjeku 10 C.

Novi Vinodolski smjestio se na strmoj litici nad morem, pa pogled s južne, morske strane, na staru gradsku jezgru, pobuđuje divljenje. Panorama tog dijela grada podsjeća na priču o gradu koji su 'vile gradile'. Ne vide se ni ulice ni trgovi, a nizovi kuća i krovova kao da izrastaju jedni iz drugih. Dušu grada Novog Vinodolskog predstavljaju ostaci i kulturnog nasljeđa i to: zidine rimske utvrde "Lopsica" , ostaci samostana fratara Pavlina , frankopanski kastel s kulom, Stolna crkva, Crkvica sv. Trojstva i sv. Marina na istoimenom otočiću, kuća braće Mažuranića, Ćitaonica i knjižnica iz 1845. g., Zavičajni muzej i galerija, jezgra starog dijela grada, kao i sačuvan autentični izvorni folklor ovoga grada.

Crikvenica je grad smješten na ušću potoka Dubračine 37 km južnije od Rijeke. Crikvenička rivijera se proteže od Jadranova na sjeveru pa sve do Selca na jugu. Nanosi pijeska koje donosi potok Dubračina stvorili su, idealnu i vrlo dugu pješćanu plažu, koju osobito vole djeca, a ista je opremljena raznovrsnim zabavnim sadržajima, što Crikvenicu čini omiljenim obiteljskim ljetovalištem.

Krk je najveći otok u Jadranskom moru u Republici Hrvatskoj i pripada Kvarnerskoj skupini otoka u sjevernom Jadranu. Otok je povezan s kopnom putem Krčkog mosta i nalazi se u Primorsko-goranskoj županiji. Administrativno sjedište otoka je grad Krk, a jedinice lokalne uprave i općine su: Baška, Dobrinj, Malinska - Dubašnica, Omišalj - Njivice, Vrbnik i Punat. Na otoku se nalazi Zračna luka Rijeka.

Gorski kotar - Zelena oaza Gorskog kotara predstavlja skladni suživot čovjeka i prirode. U okrilju bistrih jezera, sunčanih livada, brojnih izvora, potoka i rječica, te prekrasnih brda i planina Gorski kotar nudi užitke ugodnog šumskog hlada i zavidljive tišine.

Sponzorirani linkovi

Etno garden Plitvica Selo - Plitvička jezera

Etno garden Plitvica Selo - Plitvička jezera

Apartmani Bašaca - Otok Pag

Apartmani Bašaca - Otok Pag

Apartmani Maslina Krk - Njivice, Kvarner

Apartmani Maslina Krk - Njivice, Kvarner

Vila Lena apartmani otok Vir

Vila Lena apartmani otok Vir

Vila Croatia apartmani Zadar - Diklo

Vila Croatia apartmani Zadar - Diklo

Apartman Maksimir - Zagreb (blizina KBC Rebro, ZOO-a)

Apartman Maksimir - Zagreb (blizina KBC Rebro, ZOO-a)

Kuća dida Martina - Rizvan City - Lika Velebit

Kuća dida Martina - Rizvan City - Lika Velebit

Apartman Dolce Vita Zavala - otok Hvar, Dalmacija

Apartman Dolce Vita Zavala - otok Hvar, Dalmacija

Planer putovanja

EuroAve - Karta Europe - Plan putovanja -

www.euroave.com/hr/di...

E-Mail Marketing

Izrada i slanje newslettera - Učinkovito - Povoljno - već od 139,00 kn

www.extramarketing.net

Knjigovodstveni ured

Računovodstvo, bilance, porezno savjetovanje - Zagreb 01/4664-812

www.kontograf.hr